top of page

De Levens

bronnen®

Vanuit de essentie van je Zijn

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over je leven. Het is een bewustwordingsproces over je groei en ontwikkeling, waarom je hier bent en wat je potentieel is.

De Levensbronnen® is een duidelijke en gestructureerde methode (ontwikkeld door Susanne Danielson en Yvette Visser, gebaseerd op de Chakrapsychologie en de Leer van Archetypes van Carl Jung) die je een zeer helder inzicht geeft in jezelf. Je verbindt de kennis van de theorie  met de wijsheid van je eigen hart. Hierdoor ontwikkel je begrip voor je eigen gedrag en voor dat van anderen én leer je jezelf en je ware potentie beter kennen. Je merkt de impact ervan onmiddellijk in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Dit maakt deze training bij uitstek geschikt voor leidinggevenden en HR Managers.

Er zijn 7 Levensbronnen in ieder van ons aanwezig, en iedere Levensbron is weer verbonden met 3 Archetypes van ons menselijke gedrag. Zij representeren de positieve en negatieve kwaliteiten van gedrag die in ieder van ons zitten. Door de Levensbronnen® wordt je je bewuster van gedragspatronen en kun je ze dus ook veranderen.

 

De 21 archetypes van gedrag verbonden met de 7 Levensbronnen:

Opleiding - 8 weken

In een groep van ongeveer 8-10 personen behandelen we een hele dag één Levensbron. In de ochtend gaan we de Levensbron voelen door middel van Chakradance. In de middag bespreken we het bewuste, meer rationele deel van de Levensbron en de bijbehorende Archetypes van gedrag.

De laatste dag gaan we in op ieders Essentiele Levensbron. Dit is de Levensbron die maakt wie je in diepste wezen bent, waar je talenten in liggen en ook je valkuilen. De Essentiele Levensbron is hetgeen wat jou uniek maakt en door deze te kennen kun je bewustere keuzes maken en begrijp je je eigen gedrag en je reactie op het leven beter.

Het op deze manier diep doorleven van alle Levensbronnen geeft je een enorm inzicht in wie je bent, hoe je je gedraagt in diverse situaties, wat het effect van gedrag op de omgeving is en vooral; hoe je dit in alles in balans kan brengen en houden.

Na de opleiding kun je een licentietraject volgen, waarmee je gecertificeerd Levensbronnen-coach wordt. Dit is bij uitstek geschikt voor coaches, HR managers en leidinggevenden. 

(zie Agenda voor trainingsdata en locatie)

De Levensbronnen Online

Met deze online training de Levensbronnen® ga je ervaren dat je als mens onmetelijk krachtig bent en dat je alles in je hebt om alles mogelijk te maken. Je gaat een innerlijke ontdekkingsreis maken naar wie je in essentie als mens bent. Je maakt kennis met de zeven universele krachten, ervaringen en verlangens die ieder ander mens in zich heeft. Én je gaat al jouw 21 persoonlijkheden in jezelf ontmoeten. Je vertrouwen, vreugde en energie zal enorm toenemen, doordat de uitdagingen die je ervaart in je leven kansen en mogelijkheden blijken te zijn. Je krijgt naast de online training ook het Levensbronnenpakket thuisgestuurd. Dit bestaat uit 8 Levensbronnen vloerplaten en 8 kleine kaartjes voor onderweg.

8 Weekse coaching (1-op-1);

 

Wanneer je liever niet in een groep werkt, kunnen we samen ook de Levensbronnen® doorlopen. Tijdens een 8 weken durend coachingstraject (circa 2 uur per sessie, live of per Zoom) ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke week krijg je uitleg over 1 Levensbron en de bijbehorende Archetypes en ervaar je in hoeverre deze Levensbron bij jou in of uit balans is. In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert je valkuilen beter zien en sneller herkennen.

In de laatste en 8ste sessie bepalen we wat jouw Essentiële Levensbron is. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je ten diepste bent.

Essentiele Levensbron coaching:

Wanneer je niet meer blij bent met je werk of studie is dit een prachtige tool om meer inzicht in je talenten te krijgen.

Dit traject bestaat uit twee gesprekken. In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangens en passies, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van dit eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je "huiswerk" wordt besproken en samen bepalen we je Essentiële Levensbron, de blauwdruk van jouw leven. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de wereld om je heen. Door het kennen van je Essentiële Levensbron zul je merken dat je bewustere en andere keuzes maakt en je je eigen gedrag en reacties beter begrijpt.

Levensbronnen Hartscoach Pien van Lambaart
logo.jpg

De film Rocketman uit 2019 gaat voor mij 100% over de Levensbronnen. Werkelijk íeder Archetype komt er in voor. Fascinerend om te zien en ze te herkennen!

bottom of page