De Levens

bronnen®

Vanuit de essentie van je Zijn

De Levensbronnen® gaan over levenswijsheid en geven op een eenvoudige en praktische wijze inzichten over ons leven. Het is een bewustwordingsproces over je groei en ontwikkeling, waarom je hier bent en wat je potentieel is.

De Levensbronnen® is een duidelijke en gestructureerde methode (ontwikkeld door Susanne Danielson en Yvette Visser, gebaseerd op Archetypes van Carl Jung) die je een zeer helder inzicht geeft in jezelf. Je leert door te voelen en te ervaren, en verbindt de wijsheid van de methode  met de wijsheid van je eigen hart. Hierdoor ontwikkel je begrip voor je eigen gedrag en voor dat van anderen én leer je jezelf en je ware potentie beter kennen. Je merkt de impact ervan onmiddellijk in je dagelijks leven en in de omgang met anderen.

Er zijn 7 Levensbronnen in ieder van ons aanwezig, en iedere Levensbron is weer verbonden met 3 Archetypes van ons menselijke gedrag. Zij representeren de positieve en negatieve kwaliteiten van gedrag die in ieder van ons zitten. Door de Levensbronnen® wordt je je bewuster van gedragspatronen en kun je ze dus ook veranderen.

 

De 21 archetypes verbonden met de 7 Levensbronnen®

Je kunt de Levensbronnen training op diverse manieren ervaren:

8 Weekse Opleiding 

Deze training is onderdeel van de opleiding tot Levenscounselor bij Het Levenscollege  

In een groep van maximaal 8 personen behandelen we een hele dag één Levensbronnen. In de ochtend gaan we de Levensbron voelen door middel van Chakradans. In de middag bespreken we het bewuste, meer rationele deel van de Levensbron en de bijbehorende Archetypes van gedrag. 

De laatste dag gaan we in op ieders Essentiele Levensbron. Dit is de Levensbron die maakt wie je in diepste wezen bent en die jou uniek maakt!

Het op deze manier diep doorleven van alle Levensbronnen geeft je een enorm inzicht in wie je bent, hoe je je gedraagt in diverse situaties, wat het effect van gedrag op de omgeving is en vooral; hoe je dit in alles in balans kan brengen en houden.

(zie Agenda voor trainingsdata en locatie)

5 Dagen Cursus

In een groep van maximaal 10 personen onderzoeken we iedere week twee Levensbronnen. We bespreken deLevensbron en de bijbehorende Archetypes van gedrag. Hierdoor krijg je inzicht in welke Levensbron bij jou in of uit balans is en doen we oefeningen om dit evenwicht te herstellen en de Levensbron te versterken.

De laatste dag gaan we in op ieders Essentiele Levensbron. Dit is de Levensbron die maakt wie je in diepste wezen bent en die jou uniek maakt!

(zie Agenda voor cursusdata en locatie)

 

8 Weekse coaching (1-op-1);

 

Wanneer je liever niet in een groep werkt, kunnen we samen ook de Levensbronnen® doorlopen. Tijdens een 8 weken durend coachingstraject (circa 1,5 uur per sessie) ga je op ontdekkingstocht en leer je jouw 7 Levensbronnen® kennen en begrijpen. Elke week krijg je uitleg over 1 Levensbron en de bijbehorende Archetypes en ervaar je in hoeverre deze Levensbron bij jou in of uit balans is. In dit traject word je ervan bewust wat elke Levensbron voor jou betekent en hoe je deze kunt inzetten en toepassen in je dagelijks leven. Je krijgt inzicht in je eigen gedrag en leert je valkuilen beter zien en sneller herkennen.

In de laatste en 8ste sessie bepalen we wat jouw Essentiële Levensbron is. Als je weet wat jouw essentiële Levensbron is, heb je de TomTom voor jouw levenspad gevonden. Bij alles wat je doet, kun je nu voelen of het klopt bij wie je ten diepste bent.

Essentiele Levensbron coaching:

 Dit traject bestaat uit twee gesprekken. In het eerste gesprek van ongeveer 1½ uur gaan we samen op ontdekkingstocht naar jouw diepste verlangens en passies, je talenten en mogelijkheden. Na afloop van dit eerste gesprek krijg je ideeën en opdrachten mee naar huis om de komende 2 weken aan te werken en om inspiratie op te doen. Na deze 2 weken vindt het tweede gesprek plaats. Je gevoel na het eerste gesprek en je "huiswerk" wordt besproken en samen bepalen we je Essentiële Levensbron, de blauwdruk van jouw leven. Deze blauwdruk kun je zien als de TomTom van jouw levenspad. Hij wijst jou de weg om dat wat jou zo uniek maakt te delen met de wereld om je heen. Door het kennen van je Essentiële Levensbron zul je merken dat je bewustere en andere keuzes maakt en je je eigen gedrag en reacties beter begrijpt.

 

 

 

  • Pien van Lambaart
  • Pien van Lambaart Hartscoach

KvK Nummer: 34393172 - BTW nummer: NL001998563B07  © 2020  Pien van Lambaart / Pien's Practice